onsdag 19 augusti 2009

Åter...

Ja, nu var det slut för denna gången, semestern alltså. Det har varit jätte skönt men vad fort det går. 5 veckor och det bara flyger iväg.
Jag har gjort lite små utflykter, men också varit på Österlen i 4 dagar tillsammans med en väninna. Det kan jag verkligen rekommendera, där var så fint. Tur med vädret hade vi också.
Vi bodde mellan Trelleborg och Ystad hos ett ur gulligt par i deras rätt nybyggda hus. Hansagården hette det. Ja allt var perfekt. Så här såg det ut i allrummet. Soffbordet hade herrn i huset designat och byggt själv.


Vi åkte runt en del och blev rekommenderade några mysiga cafeér, bl a detta; Madame Blå i Skåne Tranås. Deras äpplekaka var suverän, även smörgåsarna på egenbakat bröd var så gott.
Som sagt mysiga ställen var vi på. Bl a butiken Can Can i Stora Köpinge, en butik med så mycket fint och en urtrevlig ägarinna. Den besökte vi 2 gånger på samma dag. Min vännina kom på att hon nog ville handla lite mera :), så vi åkte tillbaka. Tyvärr tog jag inga foton där. Nu skall jag inte trötta ut er med att rabbla upp fler ställen vi var på. Jag kommer absolut att åka tillbaka till Österlen för där finns mycket att utforska.
På hemvägen åkte vi vägen om Åsa, där en vänninas dotter har öppnat en liten butik. Hon gör bl a smycken och betongfat. Jättefina!!, och bra priser. Har ni vägarna förbi så besök henne. Rosens nytt & nött heter butiken och ligger på Ölmevallavägen i Åsa. Kika in på hennes blogg för adress och öppettider. Här är lite urval av vad hon har.



Betongfat i alla storlekar och modeller.
Jag har faktiskt pysslat lite också, bl a detta bröllopskort som numera finns i Italien. Det gäller att sprida ut dom :). Per sempre som är texten på kortet betyder "för alltid". Hörde idag att kortet var väldigt uppskattat. Kul!!



Ett grattis kort, konvolutkort, har det också blivit. Stämpeln här är Inkido, pappret minns jag inte. Dessa är jätte roliga att göra, dom blir fina utan att det behövs så mycket dekorationer.


Oj då det blev visst ett låångt inlägg. Jag har lite mer att visa men än så länge ligger det kvar i kameran. Har några beställningar på gång också men dom är inte riktigt färdiga ännu.
Må nu så gott och hoppas ni också har haft en bra semester.
Vi hörs/kram
Lena

5 kommentarer:

Hem och Lycka sa...

Alltid kul att ut och röra på sig!

kram

Anonym sa...

Åh vad kul att se lite bilder från din semester! Österlen har alltid lockat, men det får vänta ett tag till... Kram på dig /Hal

zizzi sa...

Ja semsetern flyger iväg....Vilket underbart bröllopskort!!!
Kram på dig! // Cissi

Jennie/Deleelsia sa...

Vilket bröllopskort! Otroligt fint, kan förstå att det var mycket uppskattat.

Kram J.

Maya sa...

Nydelig bryllupskort!
Forstår godt att det ble satt pris på!

Og for noen flotte fat,de skulle man ville ha! :)
Ha en flott tirsdag,
klem fra Maya :)